60 jaar UMK 1957-2017
UMK’57 Daar zit muziek in Home Info Foto Galerie CD collectie 50 jaar UMK De Vriendenkring Reacties Ere penning Contact 60 jaar UMK
Respectabel aantal platen en cd's van Ulfts Mannenkoor In de loop van de afgelopen 60 jaar is er bijzonder veel muziek op “schijf” gezet. Aanvankelijk op EP (Extended Play, een verlengde single ) en LP (langspeelplaat)  en de laatste jaren een CD (compact disc). Door de jaren heen hebben dirigenten, koorleden, solisten, begeleiders en producers  bijzonder hard gewerkt om veel verschillende soorten muziek op te nemen en daarmee te zorgen voor het “eeuwig vastleggen” van highlights uit het uitgebreide repertoire.  Voor een amateurkoor heeft het UMK een respectabel aantal platen en cd's op de markt gebracht. Een totaaloverzicht levert de volgende geluidsdragers op, waarbij een onderscheid is gemaakt tussen de schijven die met eigen repertoire en in eigen beheer zijn uitgegeven en Cd’s en Lp’s van anderen, waaraan werd meegewerkt. Eigen Ep’s: 2 Eigen Lp’s: 2. Medewerking aan Lp’s: 3. Cd-singles: 2. Medewerking aan Cd’s van anderen: 4. Eigen Cd’s: 5. In onderstaand overzicht staat welke geluidsdragers, wanneer en door welke platenmaatschappij zijn uit geven. En ook onder wiens artistieke leiding, welke solisten meezongen en wie de instrumentale begeleiding verzorgden.   Al direct in het oprichtingsjaar 1957 werden op de EP: Ulfts Mannenkoor twee liederen opgenomen. De opname vond plaats in concertzaal De Vereeniging in Nijmegen, ter gelegenheid van deelname aan een groot Internationaal Zangconcours. Daar werd met 318 punten een eerste prijs behaald. En dat met een koor dat nauwelijks een half jaar bestond. Vervolgens kwam het Oost-Europese repertoire in de muziekmappen. In 1967 verscheen de a capella EP: Ulfts Mannenkoor met Joegoslavische liederen. Dirigent: wijlen Theo Knikkink. Productie: Mirasound in Wijhe.   In 1973 werkte het Ulfts Mannenkoor mee aan LP Zangers festijn te Zutphen, uitgaande van de afdeling Gelderland van het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond. Dirigent: Eduard Kuipers. Productie: Mirasound te Wijhe (live-opname) Ulfts Mannenkoor ’57 Joegoslavische liederen 7" (17cm.) vinyl EP 45 r.p.m.Mirasound GE 1276 S Kant 1.Plovi PloviMocej le vzem’m’ne Kant 2.Nocoj, Pa, Oh, NocojPisemceAdnazvucna grjimit kalakolcik In 1977 volgde de LP: Ulfts Mannenkoor in concert, met de ondertitel: 20 jaar internationaal Dirigent: Ton Scheepers Productie: Basart Records International BV te Bussum   In 1978 wordt op grote schaal samengewerkt met de Utrechtse Politie Kapel, zowel in concerten als in de Lp: UPK/UMK Dirigenten: Utrechtse Politie Kapel: Bep Warnas Ulfts Mannenkoor: Ton Scheepers Productie: Delta records te Haarlem.   In 1979 volgt de medewerking aan de lp: Muzikale groeten uit Genderingen, een productie van de Culturele Raad van de gemeente Genderingen. Dirigent: Ton Scheepers Productie: Eurosound Studio’s te Herveld.   In 1982 is er weer een geheel eigen Lp: Ulfts Mannenkoor internationaal Dirigent: Ton Scheepers Productie: Eurosound Studio’s te Herveld. Omschrijving Ulfts Mannenkoor - International 12" (30cm.) vinyl LP 33 1/3 rpm. Eurosound ES 46.585 Made in Holland1982  Kant 1. AminGood night dear friendsO Tebi SanjanPisemsePlovi ploviPlevickaja  Kant 2. MagnificatHet lied van het Onze VaderAgnus DeiSur les Remparts In de zomer van 1986 staat UMK voor de opname van de lp Ulfts Mannenkoor in kerstsfeer Dirigent: Piet van der Sanden Productie: Eurosound Studio’s te Herveld.   Dan gaan de geluidsopnametechnieken veranderen. In 1988 komt van het Ulfts Mannenkoor de eerste verzamel CD uit, onder de titel: Ulfts Mannenkoor for ever. Dirigenten: wijlen Theo Knikkink, Ton Scheepers, Piet van der Sanden Productie: Eurosound Studio's te Herveld.   In 1990 komt tot stand de kerst-cd Kerst met het Ulfts Mannenkoor. Dirigent: Piet van der Sanden Productie: Eurosound Studio's te Herveld.   In 1991 ontstaat de CD ULFTS MANNENKOOR zingt Kozakkenliederen en wereldberoemde Oost-Europese liederen. Dirigent: Piet van der Sanden Productie: Eurosound Studio's te Herveld. Alle geluidsdragers nog eens op een rijtje: 1957: EP UMK in Nijmegen 1967: EP UMK met Yoegoslavische liederen 1973: LP UMK bij Zangers festijn Kon. Nederlands Zangers Verbond 1977: LP UMK in Concert / 20 Jaar Internationaal 1978: LP UMK/UPK Samenwerking met Utrechtse Politie Kapel 1979: LP UMK-medewerking aan Groeten uit Gemeente Gendringen 1982: LP UMK Internationaal 1986: LP UMK in Kerstsfeer 1988: CD UMK Forever 1990: CD Kerst met UMK 1991: CD UMK met Kozakken- en Oost-Europese Liederen 1993: CD Voetbalvereniging De Graafschap met UMK 1995: CD Tenor Theo Overgoor in Concert met UMK en solisten 1997: CD Kozakken liederen met Balalaika-ensemble Samowar 1998: CD Musical Highlights" met o.a. Lee Towers en de Ulftse Nachtegalen 2003: CD UMK in The Royal Albert Hall London: A Yorkshire Festival of Music 2003: CD single Lee Towers / UMK Allemaal achter Oranje 2004: CD single Fred Butter / UMK t.b.v. Tv optreden 2004: CD UMK/Harmonie Ulft: 250 Jaar IJzer in Ulft 2007: CD UMK 50 jaar 2008: CD Internationale kerstklanken DVD kersconcert 2011 in Silvolde opgenomen door Omroepgelderland.